måndag 31 mars 2008

http://www.sweden.se/ kan man fortfarande söka info om Sverige på engelska, tyska och franska. Men den nödvändiga portalen, ingången till det offentliga Sverige, http://www.sverige.se/ la ner i början av mars. Regeringen anser inte att den längre behövs trots mer än 80.000 besök per månad och en utvecklings- och driftskostnad på 40 miljoner. Läs om detta häpnadväckande beslut, det är väl den sista infon som går att få på den länk, som borde ha utvecklats till en verklig nationell portal på svenska och andra i landet vanliga språk, en motsvarigehet till det danska www.finfo.dk
Varför inga protester? Räcker det med Google för att hitta rätt i den svenska byråkratin och politiken?

Ingrid Atlestam
Först la dom ner skolorna i glebygden

sedan la dom biblioteken

och vårdcentralerna

och......................

Men nu så hotar bensinbolagen att lägga ner bensinstationerna

och då reagerar Maud Olofsson och börjar tala om bensinbolagens samhällsansvar!

Sedan när har det privata näringslivet ett samhällsansvar?

Klart att man kan privatisera och sälja ut hela den offentliga sektorn om man tror att kapitalismen har ett samhällansvar! Eller är det så att man sålde ansvaret först, eftersom man inte tycks ha det kvar?

Lästips till Maud Olofsson och Alliansbröderna: Naomi Kleins Chockdoktrinen, eller är det kanske just den dom läst?

Ingrid Atlestam

söndag 30 mars 2008

Välkommen till bisbloggen!

Varför ännu en blogg om bibliotek? Varför bidra till informationsöverflödet? Varför tro att någon skulle vilja blogga med bis?
Jo, för det behövs en strimma rött på den klarblå himlen, ett hopp om att solen går upp igen över ett välfärdssamhälle med en stark gemensam sektor, ett samhälle byggt på solidaritet istället för konkurrens.
Ett samhälle där bibliotek är för alla, men inte för allt, där det skrivna ordet prioriteras, där varje bibliotek är fröet till ett kosmopolitiskt kulturhus.

Blogga fritt är stort, blogga rött är större!