tisdag 24 augusti 2010

Aase Bang till minne

Aase Bang blev 80 år och var livet ut en engagerad och kämpande människa. Hennes biblioteksarbetsplatser fanns på folkbiblioteken i Skellefteå och Forshaga och på Älvkullegymnasiet i Karlstad. Hon var under 20 år ordförande i SKV – Svenska Kvinnors Vänsterförbund. Bland alla sina många engagemang fanns också BiS – Bibliotek i Samhälle - där hon tillhörde de aktiva bl a i BiS/ Värmland. Hon förblev medlem i BiS och vi som lärde känna Aase vill hedra hennes minne.
Vi tror att Aase gärna velat att vi skulle stödja Fistulasjukhuset i Etiopien, som 2009 fick Right Livelihood-priset med motiveringen: “för att under 50 år ha behandlat patienter med obstetrisk fistula (en förlossningsskada) vilket gett många tusen av Afrikas fattigaste kvinnor hälsan, hoppet och värdigheten åter.” (www.fistulasjukhuset.se ).
Vill du också bidra? Pengarna sätter du i så fall in på Fistulasjukhusets postgironummer 90 02 96-5 eller på bankgironummer 900-2965. För oss som kände Aase är det naturligt att ange att vi på detta sätt vill hedra Aase Bangs minne.

BiS genom Lennart Wettmark

Inga kommentarer: