onsdag 16 februari 2011

Bananrepubliken Sverige

Jag kan inte låta bli att citera en arg Uppsalapendlare i dagens Aftonblad, Svante Lidén:
"Vår patetiska järnvägstrafik är inte direkt någon nyhet. Förfallet har pågått i decennier. De skyldiga - snuskigt högt avlönade chefer och virrhjärnor till politiker, som fick för sig att det var fina fisken att slå sönder gamla SJ - har sannerligen gjort ett magnifikt jobb.
Företaget, som går med bra vinst, skyller på andra bolag som också sabbar verksamheten. Trafikverket skyller på snöskottarentreprenörerna, bristen på plogar, bristen på spårutrymme, signalfel, djur på spåret, kullfallna träd, självmord, växelfel, lövhalka, bristande anslag etc. etc.
Och när tågen väl går som dom ska så står vi som packade sillar i gångarna. Inte ens djur får transporteras på det sättet enligt EU-reglerna. Och det händer inte en gång i veckan utan varje morgon, fem dar i veckan.
Jag vill kalla det samhällsomstörtande verksamhet, sabotage, grov skadegörelse, bedrägeri, trolöshet mot huvudman, psykisk misshandel och människorov.

Välkommen till en måndagmorgon i bananrepubliken Sverige!"

Mats Myrstener
(Det är dessutom gravt oekonomiskt, ett rent resursslöseri, och miljösabotage, eftersom följden blir att folk åker mer bil, flyg, eller buss, som iaf kommer fram någon gång, och är bekvämare.)

Inga kommentarer: