tisdag 12 oktober 2010

BiS kvittrar

Så här beskriver svenska Wikipedia kommunikationsverktyget Twitter:

Twitter (av engelskan – kvitter, kvittra) är en social nätverkssida och mikroblogg som möjliggör för användare att uppdatera sin webbdagbok och läsa andras uppdateringar (betecknas tweets), vilka består av textinlägg om högst 140 tecken.
Uppdateringarna visas på användarens profilsida samt skickas till andra användare som anmält intresse att motta dem. Avsändaren kan välja att endast visa sina uppdateringar för sina godkända kontakter men obegränsat utdelande är standardinställning.
Twitter hade vid en mätning mer än fyra miljoner registrerade konton,[2] och enligt en annan mätning fler än fem miljoner unika besökare under september 2008.[3]
Enligt Computerworldartikel [4] så fanns det 75 miljoner registrerade användare i januari 2010. Dock var endast 10-15 miljoner användare aktiva.


Idag presenterar vi
vårt nya twitterkonto. Vi kommer dock inte använda Twitter till att skriva webbdagbok utan för att diskutera bibliotek. Det som kännetecknar Twitter är hur öppet det är i jämförelse med andra nätverk som exempelvis facebook som är väldigt kontrollerat. Det är också ett forum där diskussionerna går väldigt fort. Innan valet hade jag väldigt roligt åt att följa valdebatterna över Twitter istället för att se debatterna på tv. Ett ständigt pågående tjatande, svärmande... kvittrande? När det blev stora protester i Iran efter presidentvalet 2009 kallades oroligheterna för “the Twitter revolution” på grund av den roll som Twittrandet sägs ha spelat. Mycket finns att sägas om det, men nu har i alla fall även BiS ett twitterkonto.

Tobias Willstedt

Inga kommentarer: