lördag 20 augusti 2011

Tillbaka till Läsesalongen

Igårkväll gick vi tillbaka till Bibliotek Plattan, men inte för att låna böcker utan för att fika. Rörelsen inne på biblioteket verkade också idag ganska tam. Fiket däremot är stort, fullsatt, med Stockholms bästa exponeringsyta.
Jag minns bråket när man också ville göra om halva Hornstulls bibliotek till café. Det stoppades av en aktionsgrupp med Siv Widerberg i spetsen.
Och det "nya" Stadsbiblioteket begrovs definitivt sedan en tjänsteman upptäckt att man behövde några miljarder till ett nytt idrottsstadion i Stockholm. Ett liknande stadion i Solna är nu under utredning för korruptions-
anklagelser.
Hornstull, en sista lite sliten rest av det genuina Södermalm ska rustas upp och få en gigantisk galleria. Nya hotell växer upp överallt i City. Shop till you drop, var ordet för dagen. Bibliotekslagen kom sannerligen i sista sekunden.
Mats Myrstener

3 kommentarer:

bisbloggen sa...

Förstår inte vart du vill komma (underteckna!) Om caféet är fullt och biblioteket ganska tomt bör man väl fråga sig vad det är för fel på biblioteket. Vad gäller Plattan så skulle det nog vara överfullt om man hade dagstidningar av papper och inte bara hänvisa till tre ynka datorer med Press Display. Skaffa riktiga tidningar som är tillgängliga även i kafeet! Skapa inte en falsk motsättning mellan fika och bibliotek. Bibliotek som stora öppna välkomnande och välförsedda oaser mitt i kommersen är vad vi ska ha, inte små ynka förskrämda tunnelbanabibliotek eller andra halvmesyrer!/Ingrid Atlestam/

Anonym sa...

Håller hel med Ingrid, dessutom är det för det mesta full fart i biblioteket Plattan

Mats M sa...

Om man tar halva bibliotekets yta och gör ett café av det, så är det väl för fanken en motsättning, Ingrid? Exemplet Plattan var kanske inte så väl valt, däremot Hornstull, där politikerna ville göra just detta.
Härmed också undertecknat!