tisdag 1 juni 2010

Privatiseringarna fortsätter

I dagens Metro har man räknat ut att bara i Stockholm har 57.682 hyresrätter försvunnit på grund av privatiseringarna av bostadsmarknaden. Snart finns inga hyresrätter över huvud taget att hyra i Stockholm.
Inte byggs det några heller. En byggmästare som tillfrågas erkänner att det inte är "lönsamt". Vilka ungdomar, utom dom med rika föräldrar, kommer i framtiden att kunna bo i första hand i Stockholm?
Folkbiblioteken är snart den enda icke-kommersiella zonen i kungliga huvudstaden. Men det finns förstås krafter som vill ändra på det också.
Apropå det kungliga bröllopet läser jag att en gåva från "svenska folket" överlämnats, dricksglas till ett värde av 300.000. Jag visste inte att jag var med på en sådan furstlig gåva? Bröllopet beräknas kosta skattebetalarna 10 miljoner (kungen betalar generöst halva bröllopet). Men vi kanske ska vara glad ändå: det brittiska kungahuset kostar britterna 47 miljoner Euro, årligen.
Just nu går tankarna till de svenskar som ännu inte fått lämna militärdiktaturen Israel. Inte minst till det modiga paret Mattias Gardell och hans hustru Edda Manga. Om de fortfarande lever, sitter de förmodligen i förhör hos den israeliska militären just nu. Ett öde man inte skulle önska någon annan än sin värste fiende.
Mats Myrstener

Inga kommentarer: