torsdag 12 mars 2009

Stockholms stadsbibliotek blir konferenslokal


Stockholms stadsbibliotek ska hyras ut till arrangör en eftermiddag, och stänger då ner verksamheten för vanliga besökare. En som reagerat på det är Lasse Karlsson, pensionerad bíbliotekarie, som nu bl.a. jobbar inom Attac. Läs hans inlägg:
http://larsingemar.blogspot.com/2009/03/det-har-var-inte-roligt.html
Han hänvisar också till en artikel i Svenska dagbladet där personalen på Stockholms stadsbibliotek uttrycker sin oro över personalnedskärningar och den tuffa omorganisation biblioteket nu går igenom. Läs artikeln:
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2484361.svd
Jag kan bara hålla med Lasse. Att biblioteket hyrs ut till konferenser, eller popkonserter, som man gjort på SSB, ligger i tiden. De som i så fall ska ställas till svars är framförallt politikerna i Stockholm, som ålagt biblioteket att spara. Det här blir nog dessvärre resultatet. Och som sagt: omorganiseringar företas för att visa på handlingskraft, när det inte finns några pengar. Ofta förstör man då mer än man bygger upp. Om det blir så i Stockholm återstår att se. Men det är tydligt att ledningens beslut där inte förankrats inom personalen.
Mats Myrstener

Inga kommentarer: