Men man kan behöva bena upp lite vilka olika funktioner listan fyller:
1. Information, som tips om tjänster, konferenser, länkar och andra nymodigheter i branschen
2. Frågor och svar, erfarenhetsutbyte, som vilken bok, hur gör man, vad är bra i detta och detta fallet etc
3. Diskussion om ideologi och politik, varför, vadan och varthän med biblioteken och bibliotekarierna
Det är en stor fördel att få allt detta på samma lista, men det är klart att uppfattar man listan som ensidigt till för någondera kategorin så kan man ju tycka att man får mycket skräp. Men det är ju ett personligt problem inte listans.
Korta inlägg och hänvisning till vidare info för den som är intresserad är väl jätteeffektivt jämfört med att man ska försöka följa massor av bloggar, ningar, facebooks etc.
Visst är det spännande med alla dessa forum för biblioteksfrågor som nu finns på nätet, men ibland undrar man om det är så vettigt, detta att var och en har sitt eget digitala rum, vem lyssnar när alla försöker göra sig hörda? Det är väl ett uttryck för den nu förhärskande individualismen, men det är tillsammans vi kan som Bamse säger! Så låt BIBLIST bevaras och utvecklas till en kollektiv arena för bibliotekfrågor, en allmänning!
Detta publiceras givetvis även på http://www.bisbloggen.blogspot.com/ som till skillnad från BIBLIST inte är neutral utan klart vänstervriden och därigenom har sitt existensberättigande!
Ingrid Atlestam
publicerat på BIBLIST 19 maj
tisdag 19 maj 2009
BIBLIST är bra, den ska vi ha!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Rätt så, Ingrid. Biblist är bra, kommer att vara bra, och har varit bra. Ett nu-medium med alla tänkbara vinklingar. Frågan är HUR inläggen ska indexeras? Ett litet prefix som säger "debatt" eller "nyhet" eller "mediafråga". Bra idé! Unolampreav
Skicka en kommentar