onsdag 10 februari 2010

Läsplattan är här!


Darra månde bokkramarna, för nu är läsplattan Adlibris Letto här. För 1495:- kan den bli din. Sen laddar du bara ner Snabba cash för 119:-, Hundraåringen som klev ut genom fönstret av Jonas Jonasson (någon som läst den?) för 99, eller Liza Marklunds senaste. Eller varför inte Viveca Lärns Vi ses vid Röda sten för 129 :-?
Någon som tror att detta kommer att bli en ny hit? Kanske bland ungdomar? Eller bland stressade businissar?
Mats Myrstener

4 kommentarer:

TinaO sa...

Har precis kollat in den på Adlibris, men är lite fundersam ändå. Priset är ju onekligen lågt, de flesta plattor ligger ju på 2000:- och uppåt. Men den ser lite "epa" ut, och det faktum att man i "Kom igång"-avsnittet på webben visar var resetknappen sitter inger inte direkt förtroende. Risken är nog stor ändå att jag trillar dit på en, jag har länge letat en läsplatta som fungerar med Elibs låneböcker, och med det låga priset tycker jag det kan vara värt en chansning.

Jakob sa...

Jag tror inte att det kommer bli en hit. Ska e-böckerna ha någon framtid för annat än eftertraktad kurslitteratur måste de ge mig samma friheter som traditionella böcker.

TinaO sa...

Nu blir jag nyfiken! Vad består den friheten av, Jakob? Själv hoppas jag kunna minska min reservationskö på biblioteket en smula. Min förhoppning är att jag ska kunna låna många av de böcker jag bara är lite intresserad som e-böcker, men det beror ju på hur skumläsningsvänlig plattan faktiskt är.

Jakob sa...

En traditionell bok kan jag ju använda precis hur jag vill, jag kan låna ut den osv. Frågan är egentligen vilka ofriheter e-böckerna innebär. Eftersom jag inte har testat tekniken ska jag inte vara alltför kategorisk, jag är mest sur för att Elibs "biblioteksböcker" inte går att läsa utan speciell programvara som inte finns för min datormiljö.