tisdag 17 februari 2009

Växtvärk?

"Tillväxtverket och Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser blir namnen på de två nya myndigheter som inrättas 1 april 2009. ... Tillväxtverket ska ha tyngdpunkt i genomförandet av åtgärder som främjar hållbar tillväxt i företag och nationell och regional konkurrenskraft.Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, ska vara regeringens stöd för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser."

Detta är inget aprilskämt och kommer inte från Grönköpings Veckoblad utan Nuteks webbplats.

Är det inte just växtvärk ekonomin drabbats av? Växtverk är något somliga får i tonåren, när tillväxten går extra fort. Sedan slutar människor klokt nog att skjuta i höjden och växer bara andligen. Tänk om Kulturutredningen kunde leda till samma utveckling för samhället. Då vore det grönt för framtiden.
Bankväsende för andlig tillväxt ska enligt bibliotekslagen finnas i varje kommun. Dags för lite krispaket till dom!
Ingrid Atlestam

1 kommentar:

Anonym sa...

Ack ja, kunde inte sagt det bättre själv! Jämförelsen med Grönköping var slående. Idag gör Svenska dagbladets kulturskribent Magnus Eriksson ner utredningen ordentligt. "Ett illa skrivet och illa tänkt hastverk" är rubriken. Tänk att det ska komma från det hållet också!
Mats M (han kallar den "feg" oxå)