fredag 16 januari 2009

I vems intresse?

Press Display, denna databas med ett urval tidningar från stora delar av världen i fulltext, vem ligger bakom den egentligen? Hur bekostas den, betalar tidningarna för att vara med eller får det betalt? För vem är den tänkt med det till synes något slumpartade urvalet? Ibland landets ledande tidningar, ibland udda landsortstidningar, inte sällan konservativa och alltid Wall Steet Journal. För vem i vems intresse och vem tjänar pengar på detta?
På webbplatsen få man inga ledtrådar, någon som vet något, eller köper biblioteken detta bara för att "ha nåt" på så många språk som möjligt, utan att se vad det är för gris som ligger i säcken??? Och att just gris är kanske inte alls vad de tilltänkta läsarna vill ha!
OSA!
Ingrid Atlestam

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, Ingrid!
Jag tror att du mennar Press Display. Jag har hittat en länk som presenterar företaget, ett kanadensiskt sådant. De vill nog bara tjäna pengar. Det vill nog tidningarna som ingår också göra! Jag läste nyligen att några av de större svenska dagstidningar har hoppat av på grnud av "oeninghet". Vilken av dessa fick för lite betalt? Det är frågan...
http://www.newspaperdirect.com/about/info.aspx
En som äntligen hittat till BIB/ JC

bisbloggen sa...

Tack för påpekande av skrivfelet, det är rättat och länken har jag kollat men blir inte så mycket klokare,
Ingrid